Lengre og lettere elektrisk «hjultur» på fjellet

Har du trasket og gått de samme stiene i alle år du har vært på hytta, kommer du før eller siden til et metningspunkt. Det er da det er på tide å få nye impulser og andre gode opplevelser fjellet med en skikkelig elektrisk markasykkel.

Den franske Moustache Samedi 27Xroad1 elsykkelen fungerer veldig bra på grusveier. Store ballongdekk med knaster sørger for god kontroll i utforkjøringer. Dekkene gir også et så godt veigrep, og med kraften fra Bosch krankmotoren når den settes i turbo-modus, klarte den å holde en fart på 15 km/t i passe bratte oppoverbakker. Trengs det mer fart enn dette oppover, finnes det en Xroad3 modell med kraftigere motor som gir 25% større dreiemoment. Den unike rammekonstruksjonen på Samedi modellene gjør at den tåler slike kraftige motorer, da den har en overlegen stabilitet og kraftoverføring. Geometrien på ramma gir også en litt mer oppreist sittestilling som gjør den vesentlig mer komfortabel enn en offroadsykkel.

Konklusjonen etter å ha testet elsykkel på fjellet, er at tidligere kjedelige grusveier nå ga nye gode opplevelser. Turen på hjul ble både lettere og lengre enn planlagt. Man kommer til «nye» steder man tidligere verken hadde gått eller kjørt bil til. Moustache Samedi 27Xroad1 er en elsykkel som kan anbefales til de som ønsker en røff sykkel til både bybruk og turer i marka og fjellet. Ikke bare virker den veldig godt; den ser også bedre ut enn mange av sine konkurrenter. Til orientering; Samedi på fransk betyr lørdag på norsk. Dette er en elsykkel du garantert får lyst til å bruke mer enn bare denne dagen i uken.

 

 

 

Kontakt oss